۳ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۲

بیگانگان فضایی تاجر هستند/

ارتباط با بیگانگان فضایی ؛ گوشی تلفن را بگذار و پیامک بفرست!

ارتباط با بیگانگان فضایی ؛ گوشی تلفن را بگذار و پیامک بفرست!

دانشمندان فکر می کنند بیگانگان فضایی موجوداتی کاملا اقتصادی هستند که ارتباطات کوتاه و آنی را به تماسهای طولانی و خسته کننده تلفنی ترجیح می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان باور دارند اگر موجودی فرازمینی با ما تماس بگیرد، احتمال اینکه به جای استفاده از سیگنالهای طولانی و ثابت از سیگنالهای دقیقا هدایت شده و آنی استفاده کنند بسیار بیشتر است مانند اینکه به جای نوشتن یک رمان یک پیامک بنویسند.

هزینه ارتباط

مردم برای 50 سال با استفاده از رادیو تلسکوپها آسمان را زیر نظر داشتند با این امید که بتوانند سیگنالی هرچند کوچک را از موجودات زنده و هوشمند فرازمینی دریافت کنند. اما تا کنون تلاشهای پروژه SETI (جستجو برای هوش فرازمینی) بی ثمر باقی مانده است.

اکنون دانشمندان اعلام کرده اند شاید نوع سیگنالهایی که SETI برای چندین دهه با امید یافتن فرازمینی ها از آن استفاده کرده، از نوعی نبوده که بیگانگان در جستجوی آن باشند. در این صورت شاید هزینه ارتباطات با خارج از زمین کاهش پیدا کند.

"گرگوری بنفورد" فیزیک اخترشناس دانشگاه کالیفرنیا می گوید: "پدربزرگهای ما در گذشته می گفتند گپ زدن ارزان است، چای است که باید برایش پول داد. زندگی از هر چه که شکل گرفته باشد، تکامل، همیشه صرفه جویی در اقتصاد و منابع را در نظر دارد. پخش سیگنالهای رادیویی بسیار گران است و ارسال سیگنالها در مسافتهایی برابر چند سال نوری نیازمند منابع مختلف و قابل توجهی است."

با این تصور که فرازمینی ها موجوداتی اقتصادی هستند که در تلاشند هزینه های خود را کاهش دهند، از هدر رفتن انرژی جلوگیری کرده و فناوری ارسال سیگنالهای خود را کارآمدتر سازند، بنفورد و برادرش "جیمز بنفورد" باور دارند سیگنالهای ارسال شده از جانب آنها سیگنالهایی ثابت که سطحی وسیع را تحت پوشش قرار دهند نبوده و سیگنالهای مقطعی، هدایت شده و کوتاه هستند.

به گفته این دو عملکرد آنها مانند فرستادن یک پیامک به جای خواندن رمان کامل "جنگ و صلح" است. برادران فیزیکدان بنفورد به همراه پسر "جیمز بنفورد" که یکی از دانشمندان ناسا به شمار می رود، نتایج تحقیقات خود را در نشریه Astrobiology منتشر کرده اند.

بنفوردها معتقدند ارسال سیگنالهای متوالی در میان هزاران ستاره می تواند هزینه و انرژی گزافی صرف کند. به گفته آنها بیگانگان فضایی از تابشهای کوتاه به طول یک ثانیه تا یک ساعت استفاده کرده و آن را در قالب سیگنالهای باریکی به ترتیب به سوی ستاره های مختلف نشانه می گیرند و این عمل را به صورت دوره ای طی روزها و سالها تکرار می کنند.

برای تمدنهایی که آسمانها را زیر نظر دارند، این پرتوها به اندازه ای اطلاعات در بر دارند که به عنوان دست سازهای غیر قابل انکار موجوداتی دیگر شناخته شوند. زمانی که تمدنهای کنترل کننده آسمان بر روی این امواج تمرکز کنند دیگر پرتوها که حاوی اطلاعات پیچیده تر و انرژی کمتری خواهند بود، ارسال می شوند.

بنفوردها اعلام کرده اند باید دامنه ای وسیع از سیگنالهای رادیویی از یک تا منفی 10 گیگاهرتز، محدوده ای که سفر نور در آن به واسطه مواد بین ستاره ای از مانعی برخوردار نیست را زیر نظر داشت. در حال حاضر SETI بر روی محدوده یک تا منفی دو گیگاهرتز متمرکز شده است محدوده ای که ذرات آب از قبیل هیدروژن و هیدروکسیل بر روی سیگنالها تاثیر می گذارند.

به گفته "گریگوری بنفورد" تمامی الکترونیکهای دهه 1960، زمانی که SETI برای اولین بار کارش را آغاز کرد تنها در محدوده چند گیگاهرتز کار می کردند. اکنون همان تجهیزات در دامنه ای در حدودد 100 تا 200 گیگاهرتز کار می کنند و این همان دلیلی است که باید بر اساس آن فرضیات خود را مورد بازبینی قرار دهیم.

نزدیکتر را ببینیم

بنفوردها همچنین معتقدند به جای رصد کردن ستاره ها در فواصل 500 سال نوری یا بیشتر، کاری که SETI برای چندین دهه آن را انجام داده، رصدگران باید بر روی بخشهای مرکزی کهکشان راه شیری در فواصلی برابر هزار سال نوری از زمین متمرکز شوند، جایی که 90 درصد از ستاره های کهکشان خوشه ای هستند.

به گفته بنفوردها ستاره هایی که در این منطقه از کهکشان قرار دارند، میلیاردها سال پیرتر از خورشید هستند و از این رو می توانند احتمال برقراری ارتباط با تمدنهای پیشرفته تری را نسبت به مناطق جوانتر و کم ازدحامتر کهکشان به وجود آورد.

"بنفورد" می گوید: "آیا جستجو برای یافتن پیامهای دورافتاده موفقیت آمیز خواهد بود؟ آیا حیات هوشمندی بیرون از زمین وجود دارد؟ تلاشهای SETI ارزش ادامه دادن را دارند اما دیدبانهای منطقی که ما آنها را پیشنهاد می دهیم شانس بیشتری در یافتن پاسخ این سوالات خواهند داشت."

آیا تا کنون نشانه ای دیده شده است

به گزارش مهر، یکی از نشانه های وجود برجهای دیدبانی فرازمینی منبعی رادیویی در فاصله 26 هزار سال نوری از زمین بود که در سال 2002 و در جهت مرکز کهکشانی کشف شد. این منبع امواج رادیویی را در پرتوهایی 10 دقیقه ای و در چرخه ای 77 دقیقه ای ارسال می کرد.

دانشمندان این منبع را GCRT J17445-3009 اعلام کردند که می توانست یک ستاره درخشان، سیاره ای فراخورشیدی، تب اختر و یا یک کوتوله قهوه ای باشد اما هیچ یک از این توضیحات قادر به همخوانی با این منبع  نبود. بر اساس مدت زمان انفجارهای سیگنالی و چرخه کوتاه آنها بنفوردها گمان می برند این منبع سیگنالهای رادیویی فانوس دریایی تمدنهایی بوده اند که در میان ستارگان وجود دارند، در این صورت باید توجه بیشری به سیگنالهای دریافت شده از این منبع داشت تا اطلاعات بیشتری از سیگنالهای نهفته آن به دست آورد.

به بیانی دیگر GCRT J17445-3009 می تواند رابطی در شبکه جوامع بین ستاره ای باشد که در این صورت نگاه کردن به جهت مخالف سیگنالهای دریافتی برای ردیابی اینکه آیا سیگنال دیگری برای برقراری ارتباط ارسال شده یا نه، می تواند کارآمد باشد.

تماس با بیگانگان

بنفوردها بر اساس تفکرات خود پروژه METI را طراحی کرده اند، آنها محاسبه کرده اند ساخت فانوس دیده بانی کیهانی با آنتنی نیم مایلی که دامنه ای در حدود کمتر از هزار سال نوری را پوشش دهد، هزینه ای در حدود 1.3 میلیارد دلار خواهد داشت و عملکرد سالانه آن نیز 200 میلیون دلار خواهد بود. برای اقتصادی بودن این آنتن باید از پرتوهای باریک و قدرتمند ماکروویو در تابشهای 35 ثانیه ای استفاده شود که هر بار به سوی یک ستاره هدف گیری شده است.

گرگوری بنفورد می گوید: "البته مسلم است که اگر بخواهید پیامی بفرستید، ابتدا باید یک پشتیبان میلیاردر برای آن بیابید." وی می گوید برای اجرای این پروژه با میلیاردرهای متعددی از جمله "پائول آلن" مدیر پیشین تکنولوژی مایکروسافت و "جف بیزوس" بنیانگذار آمازون گفتگو کرده است که تمامی آنها صراحتا اعلام کرده اند "یک میلیارد دلار خود را برای هدفی ارزشمندتر خرج خواهند کرد!"

کد خبر 1121441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha